lørdag den 29. december 2012

Hvorfor 2012 sparkede røv, og hvorfor 2013 bliver endnu vildere!

Jeg faldt over (endnu) et klip på TEDTalks af Susan Cain, som siger nogle kloge ting om hvorfor introverte er vigtige for samfundet. Af uransagelige årsager startede det en tankestrøm der endte i et "jeg-skal-da-skrive-sådan-et-Året-Der-Gik-indlæg". Uden at gå for meget i detaljer var et af mine spørgsmål: "Men,... hvad ER forskellen mellem en introvert og en HSP?" ...og fordi jeg ikke helt er udrustet til at kunne svare på det, så faldt mine tanker på dette selvrefleksive indlæg i stedet.

I skal selvfølgelig ikke snydes for videoklippet (som findes ved at klikke her), og hvem ved, måske et indlæg om introvert vs. HSP bliver en realitet i den nære fremtid. Det er jo et vildt spændende emne.

Men det skulle jo handle om...

Hvorfor 2012 sparkede røv!
1. september 2011 startede jeg på kontoruddannelsen (med speciale i offentlig administration). Det er en uddannelse der tager 2 år med en masse tid i en praktikvirksomhed (i mit tilfælde: NaturErhvervstyrelsen - en styrelse under Fødevareministeriet) og 3 skoleperioder plus en fagprøve.

For 2½ år siden gav jeg mig selv et løfte: at gå gennem alle døre der åbner sig for mig; med et åbent sind og ingen forventninger. Det er min egen teori, at jeg på denne måde ville få mest ud af de udfordringer jeg ville møde på min vej. Den tankegang tog mig bl.a. på camping i Canada med en flok internationale unge mennesker hvor jeg endda fik udfordret min højdeskræk med Zip Lining. Det har på alle måder været nogle fede 2½ år; og det har helt klart gavnet mig, at skrue ned for forventningerne. Som kontorelev har jeg været igennem siiindssygt mange prøvelser; både personlige og faglige, men jeg har elsket det! Mit ønske om at få så meget som muligt ud af min uddannelse har da helt klart også givet pote: Jeg fik f.eks. lov at sidde i IT-Udvikling i 9 måneder og lege med det jeg synes er allermest spændende: IT og projektstyring. Jeg ved nu, at jeg i fremtiden skal bevæge mig i den retning.

2012 gav mig også en fantastisk ny ven, som viste sig at blive en fortræffelig kæreste :)
Det var absolut ikke forventet og måske derfor ekstra meget mere fantastisk!


I 2012 lærte jeg et nyt begreb: HSP (læs mine første ord om det her). Jeg lærte, at der er en grund til at jeg tit bliver træt og er nødt til at trække mig tilbage. Når mit hoved er ved at eksplodere pga. for mange sanseindtryk, så er det "bare sådan det er" og det er noget jeg skal blive bedre til at forholde mig til; dels ved at være proaktiv og undgå/forebygge de såkaldte "sanseoverloads", og dels ved at acceptere, at jeg ikke kan ændre på ting der ER sket, men i stedet fokusere på hvordan jeg nemmest kommer videre herfra. Det er en ny viden om mig selv, og jeg glæder mig til at udforske det nærmere.


Hvorfor 2013 bliver endnu vildere!
31. august 2013 afslutter jeg min uddannelse. Inden da har jeg skrevet min fagprøve. Jeg er ikke særlig glad for store skriftlige opgaver MEN jeg glæder mig til at tage udfordringen op; Mit sidste forsøg på en uddannelse (Musikvidenskab) gik i vasken fordi motivationen manglede... Den har jeg heldigvis nu, og jeg glæder mig til at bevise for mig selv, at jeg GODT KAN afslutte uddannelsen - og måske allervigtigst; afslutte uddannelsen med en fornemmelse af at jeg har gjort mit bedste.

Jeg ved ikke hvad der venter af job efterfølgende, men det løser sig, og det gør det fordi jeg er målrettet! Sådan! :)
Jeg ved, at jeg har en masse vigtige beslutninger omkring fremtiden; ikke kun job-wise, men nok også bopælsmæssigt. Der er 60 km mellem mig og kæresten; Og som snart 30-årig kunne det godt være, at jeg skulle til at skaffe mig et sted der ikke bare er en "midlertidig bopæl".

I 2013 skal jeg se Sigur Rós på Roskilde :)

Indtil videre ser det ud til at jeg tager et smut forbi Rhodos til sommer,... og et smut forbi Edinburgh til efteråret.

Det er endnu for tidligt at sige, men jeg har et ønske om at løbe en 10km distance i år - muligvis allerede til juni. Det afhænger desværre af om jeg får styr på allergiproblemerne i tide, men udfordringen ligger der, og jeg glæder mig til at tage den op: uanset hvornår det bliver.All in all, så bliver 2013 forrygende!

Jeg kan mærke det :)

Vi ses i det nye år!
/C