lørdag den 9. marts 2013

Halvvejs mod de 10km, men...?!

I forhold til at nå mit mål på 10km, så har jeg stykket et træningsprogram sammen med to ugentlige løbeture hvoraf den ene er et roligt tempo, men med en konstant stigende afstand hver uge.

Jeg ramte de famøse 5km sidste weekend. Det var en ikke-helt-ok præstation fordi jeg måtte gå lidt to gange. Men ikke desto mindre; 5 km :)

Morgendagens planlagte 5,5km bliver udskudt lidt... De sidste par uger har været rigtig hårde. Sløjhed uden egentlig at være syg. Jeg har været fysisk ødelagt i flere dage efter Ugens Lange Løbetur. Det er distancer jeg ikke har løbet i laaaaaang tid, og jeg ved jo at det kun bliver hårdere herfra. Og fordi jeg er en problemløser og elsker effektivisering, så er jeg straks gået i gang med at undersøge hvad jeg kan gøre for at gøre det lidt nemmere for mig selv.

1) Jeg spiser helt forkert hvilket betyder at min krop ikke får restitueret korrekt? Det er noget med at spise godt med proteiner og kulhydrater indenfor 20 min. efter hård træning.

2) Jeg træner forkert, og burde løbe 3 gange ugentligt. Derfor kan min krop ikke helt følge med? .. det ved jeg slet ikke nok om...

3) Jeg har læst mig frem til at andre HSP'er (Særligt sensitive) oplever samme symptomer på overstimulans, som ved f. eks. mental overstimulans: i mit tilfælde dækker det over ekstrem træthed og kraftigere allergi- og astmasymptomer.

Jeg er altid lidt skeptisk når det drejer sig om at generalisere noget der i virkeligheden er individuelt (graden af overstimulans). Men jeg er også realistisk og kan derfor ikke udelukke, at punkt 3 kunne være "synderen".

Så lad os antage det. Hvad så nu? Den eneste løsning på en sådan overstimulans er pause/hvile/ro. Så måske løsningen i virkeligheden er at jeg skal lægge mit løbeprogram om? Flere korte ture, færre lange distanceøgende ture. Og så måske inkorporere punkt 1 også. Større fokus på korrekt mad og et mildere løbeprogram. Det skader i hvert fald ikke at prøve :)

Feedback, forslag et velkomne! Jeg er absolut ikke ekspert på området.